Soda bikarbona

Hm, hm, ne vem od kje prepričanje, da je uživanje sode bikarbone zdravilno! A ja, verjetno od informacije, da zdravi raka?! Problem je, da se zaradi površnosti branja dobi napačne, oziroma popačene informacije!

Nekari uživajo sodo kar vsak dan in morda še celo pred obroki, da si ja uničijo prebavne sokove!

  1. Vse sipke soli in bikarbone vsebujejo aluminij proti sprijemanju. Aluminij dela v telesu škodo, prav tako kot težke kovine!
  2. Soda nevtralizira solno kislino v želodcu, ki jo nujno rabimo za uspešno prebavo. Uporabimo jo samo v izjemnih primerih “za gašenje požara”, če nam je kislina prišla v požiralnik. Razlikovati moramo kislino v požiralniku in kislino v želodcu. Tu je potrebna saj ob pomanjkanju kisline zgornja zapiralka v želodcu ne tesni več dovolj in potem gre lahko kislina v požiralnik. Ta pa nima proti njej nobene zaščite kot jo ima želodec.
  3. Za razkisanje telesa in medceličnine je namesto uživanja sode bikarbone, bolje urediti prehrano!  Prebava ogljikovih hidratov nam dela kislo medceličnino! Energijo lahko dobimo tudi iz maščom, namesto iz ogljikovih hidratov in s tem medceličnino alkaliziramo. Vendar se pri presnovi maščob sprošča veliko prostih radikalov, zato ne pozabimo na antioksidante! Zadnji v antioksidacijski verigi pa je vedno B3-vitamin! Uživajmo tudi dovolj mineralov iz zelenjave, ki je ne smemo preveč prekuhavati, saj s tem uničujemo vitamine. V juho lahko damo vodo od parjenja zelenjave in od kuhanja krompirja, saj je v tej vodi veliko kalija, ki je najbolj bazičen mineral. Pogosto je pri zakisanih ravno pomanjkanje kalija, kar lahko ugotovimo z BioScan testom!
  4. Na zakisanost vpliva tudi pravilno dihanje!!! Če smo v stresu, dihamo plitko in hitro, to pa povečuje zakisanost krvi. Ker kri ne sme biti niti bazična, niti zakisana, se iz kosti izloča kalcij, da nevtralizira povečano zakisanost. Torej, pomaga umirjeno, globoko dihanje in sproščanje!

Zgaga (GERD)

je razložena že tukaj