Soda bikarbona

Hm, hm, ne vem od kje prepričanje, da je uživanje sode bikarbone zdravilno! A ja, verjetno od informacije, da zdravi raka?! Problem je, da se zaradi površnosti branja dobi napačne, oziroma popačene informacije!

Nekari uživajo sodo kar vsak dan in morda še celo pred obroki, da si ja uničijo prebavne sokove!

  1. Vse sipke soli in bikarbone vsebujejo aluminij proti sprijemanju. Aluminij dela v telesu škodo, prav tako kot težke kovine!
  2. Soda nevtralizira solno kislino v želodcu, ki jo nujno rabimo za uspešno prebavo.
  3. Za razkisanje telesa in medceličnine ne pomaga soda bikarbona, ampak uživanje dovolj mineralov ali zelenjave, ki je ne smemo preveč prekuhavati, saj s tem uničujemo vitamine. V juho lahko damo vodo od parjenja zelenjave in od kuhanja krompirja, saj je v tej vodi veliko kalija, ki je najbolj bazičen mineral. Pogosto je pri zakisanih ravno pomanjkanje kalija, kar lahko ugotovimo z BioScan testom!
  4. Na zakisanost vpliva tudi pravilno dihanje!!! Če smo v stresu, dihamo plitko in hitro, to pa povečuje zakisanost krvi. Ker kri ne sme biti niti bazična, niti zakisana, se iz kosti izloča kalcij, da nevtralizira povečano zakisanost. Torej, pomaga umirjeno, globoko dihanje in sproščanje!

Zgaga (GERD)

je razložena že tukaj