Preventiva – splošno

Vse se začne v glavi!

Treba si je postaviti prave prioritete in se odločiti “Šta je bitno i šta nije bitno”!

Kako osvojiti trajno zdravlje? | Maja Volk | TEDxNiš

Zanimivo mi je, kako reagirajo prijatelji, prijateljice, ki jim brezplačno naredim BioScan test. V glavnem se delijo na:

 • dvomljivce, ki si mislijo, da je to nateg in “kr neki”, brez veze, da je aparat prepoceni, da bi dal kakšne uporabne rezultate.
 • omahljivci, ki si mislijo, “no, pa poskusimo”, saj me nič ne stane. Mogoče bom celo jemal tisti C-vitamin, saj sem že velikokrat slišal, da je dober. Čez nekaj časa vidijo, da ni kake bistvene spremembe in spet pozabijo jemati te koristne prehranske dodatke.
 • borci, ki vidijo priliko za izboljšanje in kvalitetno podaljšanje svojega življenja. Ti sprejmejo moje nasvete s hvaležnostjo in se resno lotijo izboljševanja odstopanj od optimuma.

Vsem razložim, da so odstopanja v modri, rumeni in rdeči barvi podobno kot kot rdeča lučka v avtu. Nekaj časa se lahko še vozimo in niti ne opazimo, da je kaj narobe, ampak potem pa lahko naenkrat kaj poči in je konec veselja, motor zariba in škoda je velika. Zanimivo je, da celo bolj skrbimo za svoj avto kot pa za svoje telo, pa čeprav ne moremo kupiti drugega! Trdim, da je boljša preventiva kot kurativa in tu nam lahko svetuje BioScan! In ne pozabite kaj piše na naslovni (vstopni) strani: “Skoraj vsaka bolezen se začne s pomanjkanjem nutrientov!”

Preventiva in močan imunski sistem

 • Vitamini: A, C in D3
 • Mineral: Cink (važno je razmerje z bakrom), magnezij in selen. POZOR! Vitamine se težko predozira, ampak pri mineralih pa je potrebna previdnost, saj se lahko v telesu kopičijo in viške težko izločimo! Ravno zato priporočam BioScan in OligoScan testiranje!
 • Aminokisline: NAC (N-Acetil Cistein), ki je sicer bolj poznana kot Fluimukan in “odžene kašelj stran”, L-Lizin
 • Antioksidanti in fitociani brez sladkorja: bezgove jagode, borovnice, aronija; Alfa Lipojska kislina (ALA – Alpha Lipoic Acid)
 • Ameriški slamnik (Echinacea)
 • MSM (Methylsulfonylmethane)

Razne “arcnije” lahko izberete na www.biocare.co.uk naročite pa kar v Sloveniji tukaj https://nutrigen.si.

Preventiva pred cepljenjem ZA (sicer pravijo, da PROTI) Covid

Smrtonosni zapleti  po Covid cepljenju  so lahko strdki zaradi zgoščevanja krvi! Če se že odločite za cepljenje, se vsaj dobro informirajte o argumentih ZA in PROTI, poiščite si še drugo in tretje mnenje, vzemite si čas, ker po tem ni več povratka v normalnost, saj verjetno postanete GSO (Gensko Spremenjen Organizem). A si sploh predstavljate kam to vodi, ko se bodo začeli med seboj pariti tudi cepljenji in necepljeni? Torej, pred cepljenjem nujno preverite, če ste v rizični skupini za strdke!!!  Raje se učite na tujih napakah, kot na svojih, kajti taka napaka je lahko vaša zadnja v življenju!

V Adrialabu vam lahko pomerijo krvni marker D-Dimer. To je beljakovina, ki nastaja pri raztapljanju krvnih strdkov nastalih pri okužbah, vnetjih, tumorjih, poškodbah, operacijah, pri opeklinah, krvavitvah, pri bleznih srca in ožilja, pri kapeh in nasploh pri starostnikih. Pri covidu 19 je visoka vrednost d-dimera (štirikratno povišanje) močan napovedni kazalnik za smrtnost! Strdke in gosto kri pa dela  nad 8 povišan homocistein. Starostniki ga imajo večinoma že tako povišanega, da se jim celo možgani krčijo. Do povišanega homocisteina pride zaradi slabe metilacije, kjer se metilira v ne-nevarni metionin. Za to kemično reakcijo so potrebni cink (večini primanjkuje!) in vitamini B6, B12 v obliki metilkobalamina (ne ceneni cianokobalamin, ki je v večini multivitaminov in zavira “dihanje” v celicah) in B9 (folati). Folati so v zelenjavi, če jo ne prekuhate in v soku surovega krompirja, ki ga 2x precedite skozi gazo, da odstranite škrob. Tudi homocistein vam lahko izmerijo v Adrialabu. Preiskava stane 25€ + odvzem krvi. Lahko vam izmerijo tudi pomanjkanje cinka. Adrialab bi si naredil dobro reklamo s temi testi, ampak potem, ko bi večina kandidatov za cepljenje uvidela, da so v rizični skupini za strdke, potem se verjetno nihče ne bi hotel več cepiti 🙂

Adrialab – cenik

Poskrbimo za kislinsko – bazično ravnovesje!

Zakisanost celic in medceličnine je predpogoj za razvoj raka! Najbolj nas zakisajo neprebavljene beljakovine!. Lahko da jih pojemo preveč, ali pa imamo preslabo želodčno kislino (previsok pH).

Proti zakisanosti pomaga jemanje kalija v obliki bisglicinata ali kalijevega askorbata z D-Ribozo (da energijo ATP za K/Na črpalko) ali pa kar pol žličke sode bikarbone v pol kozarca vode vsaj 2h po jedi, najbolje pred spanjem. Nič ne bo škodilo, če dodamo še 500mg magnezija.

www.avita.si/zakisanost-telesa-mit-ali-resnica

Zdravi možgani

BRAINREGENERATIONGUIDE.pdf

 

Razstrupljanje

Poskrbite za detoks takrat, ko ste še zdravi! Ženske, ki nimajo več menstruacij se težje razstrupljajo! Obiščite posebno stran: www.detoks.si.

 

Dodatni ukrepi

Poleg uživanja zadostnih količin vitaminov in mineralov svetujem tudi energetsko – frekvenčno podporo imunskemu sistemu.

 • Harmonizirajmo si meridiane s 100 minutnim Crystal programom na Baklayanovem  Crystal Zapperju. Naročite ga lahko tukaj po enaki ceni kot pri dobavitelju s tem, da vam nudimo še kratko šolanje in tehnično podporo pri morebitnem programiranju programskih kartic.
 • BioResonanco (BR) z Baklayanovim aparatom TriKombin, ki ima najnovejšo nadgradnjo z Anamnezo in Harmonizacijo. Toplo vam priporočam BR kolegici Jasna Kuhar v Ljubljani in Mojco Hanžekovič v Murski Soboti, kjer ne boste obravnavani v petih minutah kot “številka v kartoteki” ampak kot Človek!
 • Poskrbimo za čim majše izpostavljanje WiFi in sevanjem mobilnih telefonov (hišni brezžični DECT in pametni telefoni) zato vsaj ponoči ugašajmo routerje in telefone. Tudi, če je telefon popolnoma izklopljen, ga lahko zjutraj ponovno vklopi kar alarm – budilka že 5 minut pred časom bujenja.

Bodite otroško radovedni in se nenehno izobražujte! Imejte zdravo mero skepticizma in preverjajte vsako zdravstveno trditev, preverite nasvete zdravnikov, poiščite še drugo in morda tudi tretje mnenje še posebej pri važnih odločitvah! Bodite pazljivi, kako izbirate iskalne ključne besede v iskalniku Google, saj vam lahko najde tudi 100%no nasprotujoče “dokaze”. Ko jih prebirate, pa imejte vedno v mislih kdo jih je napisal in s kakšnim namenom. Prodajalci bodo vedno hvalili svoje in grajali tuje, proizvajalci cepiv vam ne bodo razkrili stranskih učinkov, ljudje “v belih haljah” pa vam bodo govorili to kar morajo, če želijo obdržati dobro plačano službo. Tudi politiki po navadi govorijo to kar morajo, če želijo ostati na položajih. Seveda vse nevidne niti teh marionet drži v rokah mednarodni kapital.

Ne pustite se napuhu svojega ega in poskušajte spoznati kdo je “messenger” ali sel, ki vam nosi pomembno sporočilo, tako kot v knjigi Celestinska prerokba.

In raje se učite na tujih napakah, kot da delate boleče svoje napake! Poučna je tale zgodba. Imel sem prijatelja Mirota, ki je bil genij z IQ nad 150 in član MENSE. Bil je samouk, uglaševalec klavirjev in zelo dober slikar, pa tudi maser, saj je znal s pritiskanjem na posebne Mirotove točke “uglaševati” tudi ljudi. Nekoč me je poklical in me vprašal, če bi mu lahko svetoval kako si pozdraviti raka na debelem črevesju, ki se je že razsejal do jeter. Celo življenje je že bil zakisan, imel je putiko in hodil je v natikačih, ker je imel že poškodovane prste. Nič si ni dal dopovedati, naj je manj mesa. Glede raka sem mu svetoval, naj pokliče Draškota na www.cansave.org, saj je strokovnjak za alternativno zdravljenje. No, odgovoril je samo “Jah, njemu pa ne zaupam” in sem rekel “Potem ti pa tudi jaz ne morem pomagati!” Tako se je še ene dva meseca “crkljal” z uživanjem konoplje, ki mu je dajala lažen občutek “da drži Boga za jajca”, nakar je šel v “Večna lovišča”. Bil je kar preveč pameten, da ni slišal sla. Zdaj se pa zamislite, kakšne težave lahko povzroča slaba prebava!

Več knjig in  informacij, kot je npr. tale Orthomolecular Medicine News, lahko najdete strani www.bioscan.si/viri.