Minerali v telesu so odvisni od transportnih beljakovin!

Paziti moramo, da jih ne predoziramo, ker se težko izločajo iz telesa, hkrati pa lahko povzročajo oksidativni stres.Če je  npr. preveč železa, lahko “zarjavimo”. Pomanjkanje enega, lahko povzroči kopičenje drugega ali pa tudi obratno. Na primer pomanjkanje magnezija in silicija viša aluminij, pomanjkanje selena pa viša živo srebro, ki potem v črevesju blokira nastajanje glutationa – celičnega antioksidanta. Ravno glutation pa je važen pri razstrupljanju, zato se lahko “ujamemo v začaran krog”  brez zunanje pomoči – dodajanja.

Minerali, ki morajo biti v medsebojnem ravnovesju so: kalcij – fosfor, kalcij – magnezij, kalij – natrij in cink – baker.

Razlage posameznih mineralov in vitaminov so zaklenjene z geslom, ki ga dobijo lahko samo kolegice in kolegi, ki so poslušali predavanja Ortomolekularne medicine mag. Karin Rižner in kupci BioScan aparatov, ki so vplačali paket za 300€ (aparat + osnovno praktično izobraževanje). Razlage vsebujejo za vsak element: Vloga v telesu, Znaki pomanjkanja, Viri, Doziranje in Opombe. Kot primer so odklenjeni samo minerali, ki nam najpogosteje primanjkujejo: cink, baker in kalij.

https://www.testmineralov.si/minerali