Izkušnje in mnenja uporabnikov

Tanja Kosec

BioScan analiza mi je dala za misliti. Ker sem vedno mislila, da se prehranjujem “zdravo”, me je test še toliko bolj presenetil, saj je do potankosti pokazal primanjkljaje v mojem telesu. Seveda je pokazal tudi vse, kar je dobro. Menim, da je tovrstno testiranje izredno pomembno, saj tako lahko preventivno poskrbimo za zdravje.

 

Iskalka zdravja, ki se zanese nase

Zaradi zdravstvenih težav, katerim medicina ni znala priti do dna, sem se odločila, da vzamem zdravje v svoje roke. Skoraj šest let sem imela hude težave z mišicami, ki so me nenehno bolele. Pridružila se mi je utrujenost, ki ji ni bilo videti konca, kljub nenehnemu počitku. Zraven je bilo v mojem telesu še sto drugih težav, ki pa so ob teh dveh hudih, bile videti prav neznatne: težave z ravnotežjem, alergijami na hrano, nerednimi menstruacijami, močnim PMSjem, nespanjem cele noči

Končno sem dobila diagnozo fibromialgija. Vse pa se je začelo tako, da me je vščipnilo v križu in sem pristala v bolnici. Domov sem prišla nepokretna, saj brez hodulje nisem mogla priti niti do WCja. Nato pa so se mi pridružile še zgoraj opisane težave. Ko sem sama začela iskat vzroke in popravljat posledice, sem se srečala z aparatom BioScan. K Dobrinu sem prišla na masažo, da si ublažim bolečine v mišicah. Pa mi je po koncu masaže ponudil tudi testiranje mineralno vitaminskega stanja v telesu. To je bilo moje prvo srečanje z aparatom BioScan. Ko sem prvič videla svoje meritve in stanje v telesu, me je skoraj kap.

Ker imam farmacevtsko izobrazbo, mi je bilo takoj jasno, da moram, če hočem sanirat moje premnoge težave v telesu, najprej popravit vitaminsko mineralno sliko telesa. Če telo nima na voljo zadosti mikrohranil, potem preklopi v ” varčevalni način ” delovanja in začne opravljati samo funkcije, brez katerih dobesedno ne bi preživeli. Slika uradne medicine je tako b.p., kot pravijo. Brez posebnosti. Jaz pa sem bila telesno in na koncu že duševno hudo prizadeta. Ker imam pred sabo še polovico življenja in polovico delovne dobe. Taka, kot sem bila, pa nisem mogla opravljat več niti osnovnih življenskih potreb.  Ker pa sem iz Ljubljane oddaljena 200 km, je bila vsakomesečna vožnja k Dobrinu na testiranje, misija nemogoče.

Tako sem se odločila, da si aparat kupim in začela sem se mesečno testirati ter hkrati ciljno dodajati mikro in makro hranila. Tukaj mi je zelo pomagalo znanje  Ortomolekularne medicine, ki sem ga pridobila pri mag. Karin Rižner.  In vsakokrat je bila slika Bioscana odraz, kaj in koliko vsega sem dodajala. Hkrati s sabo sem začela delat testiranja tudi drugim ljudem, najprej družinskim članom, potem še prijateljem in znancem. Rezultati so bili po jemanju prehranskih dopolnil fascinantni.

Ker pa se BioScan aparat nekaterim ni zdel merodajen, sem se odločila, da si naredim še Oligoscan test. Meritve so bile zelo podobne, seveda z nekaj odstopanji, kar je razumljivo, saj BioScan meri frekvenčno po celem telesu, Oligoscan pa z laserjem kožo na dlani. Jaz sem si svoje telo skoraj že posanirala do konca. Želim si, da bi več ljudi zmoglo in znalo vzet zdravje v svoje roke.

 

Suhi Vegan

Po bolezni sem začel s široko vitaminsko – mineralno podporo, ki na začetku ni bila osnovana na meritvah. Nato sem delal meritve tako na OligoScanu kot na BioScanu. Rezultata sta se do določene mere ujemala, ponekod pa tudi razlikovala, kar je razumljivo, saj OligoScan meri spektrofotometrično kožo na dlani, BioScan pa frekvence iz celega telesa.

Začel sem z bolj ciljnim uživanjem dodatkov ter v čimvečji meri prešel na naravne vire v obliki rastlinsko – sadnih sokov. Razliko je naredilo tudi ojačanje želodčne kisline z dodajanjem Betaina HCL hkrati z težje prebavljivimi obroki in predvsem beljakovinami.

Kljub prehodu na bolj presno vegansko hrano se mi je telesna teža začela povečevati, kar povezujem s povečano obsorbcijo hranil.